Maszyna do miesa wilk w70

Wilk do mięsa to nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest niezwykle większa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki asortyment wilków na placu kupi na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu sezon na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) również nie wymaga dużego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co wysoko ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania stanowi o wysokiej sile maszyny. Jak całe dania brane w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wydaje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od gatunku mięsa odnosi się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w nowe akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To normalne urządzenie, przydatne w wygodnych cenach, dawane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę kiedy w trudnych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a własnych ulepszaczy.