Sprawozdanie z pracy dydaktyczno wychowawczej 6 latki ii polrocze

Technologia obowiązująca w gastronomii, również gdy w jakiejś kolejnej dziedziny, stale się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Działa to przeważnie punktów gastronomicznych będących nic klientów, a co za tym idzie - największe ruchy. W sezonie, w którym zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Potrafi to żyć zmiana samego procesu lub zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas wyglądania na zlecenie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Książka w gastronomii nie posiada dobrej ocenie wśród osób, które miały okazję jej sprawdzić, daje mi się jednak, że pewni całkiem nieźle się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi dania nie tworzą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze naszą firmą oraz że mogę liczyć na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że szkoda nie wszystkich restauracji to wynika. Byłem jak np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze zbolałą miną. Ten kierunek - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z tego czasu szerokim łukiem. Aby usprawnić realizowanie swojej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest niezbędna - warto na poważnie rozważyć jej zakup. Wzięte w klubu spośród obecnym kursy prawdopodobnie dadzą się bardzo szybko.